Single Blog Title

This is a single blog caption
3 apr

Leuke marktjes in Denia

Op verschillende weekdagen vinden in Denia verschillende markten plaats. Wij bieden je hier een overzicht zodat je zeker geen koopjes hoeft te missen!
Plan alvast uw verblijf in Casa Rosario en bezoek in alle rust Mercadillo en tal van andere marktjes.

Mercadillo op maandag

Op maandagmorgen is de ‘Mercadillo’ al jaren een vaste traditie, op de parkeerplaats van Torrecremada.  Hier komen duizenden mensen samen op zoek naar een koopje. Ook voor toeristen is dit een topactiviteit in Denia!
Er zijn zowat 400 marktstalletjes om in rond te snuffelen. Naast fruit, groenten en andere eetwaren vind je er ook kledij, keramiek, terracotta potten, hoeden, manden, speelgoed,… Maar ook goed geprijsde lederwaren als tassen, schoenen en riemen. Voor de kinderen zijn er bijvoorbeeld ook vrolijk gekleurde snoepjes om ze even mee zoet te houden.

 

Omwille van de drukte in de zomer geldt vooral dan: hoe vroeger je de Mercadillo bezoekt, hoe beter. Niet alleen omwille van de warmte rond het middaguur, maar ook omwille van de vele bezoekers, waardoor het soms eerder schuifelen wordt dan vlot wandelen langs de vele marktstalletjes.

Tips voor een bezoek aan de Mercadillo

Tips voor een bezoek aan de Mercadillo

 

Zorg echter wel dat je voldoende contant geld bij hebt, want dat is vaak het enige wat verkopers aan dergelijke marktstalletjes aanvaarden. Let ook op voor zakkenrollers, want in de drukte van markten weet je maar nooit.

Hoe ga ik er naartoe?

 

De Mercadillo op maandag vindt plaats op de Explanada Torrecremada, op de parking aan de rand van Denia.
– Kom je met de trein naar Denia? De Mercadillo bevindt zich op een redelijke wandelafstand van het treinstation. Vlakbij het station bevindt zich de Dienst Toerisme van Denia (Dr. Manuel Llatur n1), waar je een kaart kunt ophalen. Volg gewoon de Passeig del Saladar, steeds rechtdoor in westelijke richting, tot aan de Plaza Jaime. Sla daar rechtsaf en je zult de Mercadillo zien.
– Het busstation bevindt zich een stuk dichter bij de Mercadillo. Ook hier loop je in westelijke richting, via de Patricio Ferrandiz straat, die evenwijdig loopt met Passeig del Saladar, tot aan de Plaza Jaime en dan rechtsaf.
– Met de auto kan het even zoeken zijn naar een parkeerplaats in de straten rondom, maar wij vonden in de maand augustus relatief snel een gratis parkeerplaats. Misschien hadden we gewoon geluk; anders zijn er nog altijd publieke parkeergarages.

 

© –

Leave a Reply

wp-puzzle.com logo

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.