Single Blog Title

This is a single blog caption
2 apr

Bezienswaardigheden in Dénia

Informatie over Dénia

Dénia is één van de oudste dorpen aan de Costa Blanca. Al enkele eeuwen voor Christus was er sprake van een Griekse kolonie op de plek waar nu Dénia staat. Lange tijd heeft Dénia  een sluimerend bestaan gekend. Tegenwoordig is Dénia een populaire vakantiebestemming.

Centraal in Dénia staat op een heuvel het Romeinse kasteel van Denia. Dit is gebouwd in de 11e en 12e eeuw. Het Castillo de Dénia is te bezoeken tegen betaling. De klim naar boven kan tijdens warme zomerse dagen best zwaar zijn voor mensen die in wat minder goede conditie zijn. Met je entreekaartje kun je het Palau del Governador bezoeken inclusief het bijbehorende museum. Ook kun je genieten van het prachtige panoramische uitzicht over Denia.

Ben je op zoek naar het mooiste plekje van Denia voor de beste prijs? Ontdek Casa Rosario, een plaats van absolute rust en relaxatie.

Denia

Reisgids naar Denia

Geniet van het rustieke Dénia op de talrijke terrasjes

De titel van het mooiste plein van Dénia gaat naar Placa de la Constitution. Aan dit plein staat het gemeentehuis van Dénia en de achttiende eeuwse kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. Prachtig is de glimmende entree van deze kerk. De paar barretjes en terrasjes maken het plaatje compleet.

De haven van Dénia heeft een drievoudige functie. Allereerst is hier de visafslag. De vers binnengebrachte vis wordt hier ‘s morgens aan de man gebracht. De tweede functie is die van jachthaven. Dénia heeft één van de populairste jachthavens van de Costa Blanca. Ten derde is de haven van Dénia dé plek om per veerboot naar de Balearen te vertrekken. Wil je vanaf het vasteland naar Mallorca, Ibiza of Formentera varen dan is Dénia je vertrekhaven.

Aan de andere kant van doorgaande weg CV-730 ligt de oude binnenstad van Dénia. De panden direct aan de zeekant bestaan vooral uit winkeltjes en restaurants. De straten en pleintjes daarachter zijn eigenlijk interessanter, omdat hier het eigen karakter wat meer behouden is gebleven. Een leuk voorbeeld hiervan is Placeta de la Creau.

artisanale marktjes denia

Waar zijn er leuke marktjes in Denia?

Leave a Reply

wp-puzzle.com logo

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.